Odyssee Talent
training, coaching en advies op het gebied van hoogbegaafdheid en sociale weerbaarheidWe spreken van 'hoogbegaafdheid' als er sprake is van een hoge intelligentie (IQ>130), een behoorlijke dosis creatief (oplossend) denkvermogen en een grote motivatie om beide eigenschappen te gebruiken, ook wel genoemd doorzettingsvermogen. Gelukkig wordt tegenwoordig de grens van een IQ van >130 niet meer zo hard genomen, ook met een IQ <130 kunnen prachtige prestaties worden neergezet.
Desondanks blijven er duidelijk verschillen tussen hoogintelligente kinderen en hoogbegaafde kinderen, met name hoe ze de wereld om zich heen aanschouwen en in zich opnemen, al van baby af aan.
Door deze 'eigen' visie op het leven, kunnen hoogbegaafde kinderen in de problemen komen op school (zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs).
Het 'leren' gaat deze kinderen makkelijk af en daardoor leren ze niet om te leren. Dit veroorzaakt vaak vastlopen in het middelbaar onderwijs.
Ook de omgang met leeftijdgenoten wil vaak niet 'lukken' en vaak zijn hoogbegaafde kinderen dan ook eenzaam. Het komt zelfs regelmatig voor dat deze kinderen door hun 'anders zijn' slachtoffer worden van pesten.Uit eigen ervaring is gebleken dat de Sta Sterk training hele goede resultaten biedt voor hoogbegaafde kinderen

Het is duidelijk: als je hoogbegaafde kind niet lekker in zijn vel zit, ga je op zoek naar oplossingen!

En van de oplossingen is om hoogbegaafde kinderen regelmatig in aanraking te laten komen met 'peers', ontwikkelingsgelijken.
Al een aantal jaren begeleid ik hoogbegaafde kinderen wekelijks in de Talentenklas en zonodig ook individueel.
Belangrijk bij deze begeleiding is dat de kinderen 'peers' ontmoeten. Daarnaast worden ze uitgedaagd met (spel)materialen, op hun eigen niveau, zodat ze (weer) plezier krijgen in leren.
Ook onderwerpen als leren leren, plannen en faalangst/perfectionisme komen aan bod in de Talentenklas.

Uiteraard geef ik naast begeleiding aan kinderen ook voorlichting en advies aan beroepskrachten n ouders op het gebied van hoogbegaafdheid, door middel van lezingen, thema-avonden, workshops en studiedagen.
omdat je het waard bent!
Hoogbegaafdheid
odyssee_talent004016.jpg odyssee_talent004015.jpg odyssee_talent004014.jpg odyssee_talent004013.jpg odyssee_talent004012.jpg odyssee_talent004011.jpg odyssee_talent004010.jpg odyssee_talent004009.jpg odyssee_talent004008.jpg odyssee_talent004007.jpg odyssee_talent004006.jpg odyssee_talent004005.jpg odyssee_talent004004.jpg odyssee_talent004003.jpg odyssee_talent004002.jpg odyssee_talent004001.jpg
Welkom
Over Ingrid
Sociale weerbaarheid
Huiswerkbegeleiding
Aanbod
Trainingen
Contact
Hoogbegaafdheid